Hold up kousen of Stay-ups om je sexy lingerie setjes of lingerie body’s nóg erotischer te maken

Meer uitleg over Hold up kousen vind je onder onze producten.

Koop meerdere Hold-ups of in combinatie met andere kousen en profiteer van onze:

: Ontvang €2.50 korting op elk 2e paar kousen 

Toont alle 24 resultaten

Waarom zou je kiezen voor een paar Hold up kousen ?

  Allereerst zijn Hold up kousen of Stay-ups of Hold-ups zoals ze ook wel genoemd worden natuurlijk ontzettend sexy. Een paar vrouwenbenen gehuld in een paar ragfijne spannende kousen geeft natuurlijk een enorm sensuele aanblik. Een 2e reden waarom er veel voor hold up kousen wordt gekozen is dat ze erg comfortabel zijn en vanzelf omhoog blijven zitten zonder dat je met jarretelgordel en jarretels aan de slag moet. Je kunt ze hierdoor veel beter dragen onder een strakke jurk want de jarretelklipjes zijn dan niet zichtbaar.
 

Geschiedenis van de hold up kous

  1. In de jaren 40 van de vorige eeuw waren het de jarretelkousen die de damesmode wereld domineerden. Ze werden gezien als het toppunt van vrouwelijkheid en vele beroemde vrouwen droegen ze waardoor elke vrouw een paar kousen wilde dragen. Het nadeel van deze kousen was wel dat je ze vast moest maken aan een jarretelgordel omdat deze kousen niet vanzelf blijven zitten.
  2. Om dit probleem te tackelen werden rond 1960 eerst panty's uitgevonden wat het draagcomfort voor vrouwen enorm verbeterde en in 1967 kwamen daar de hold up kousen bij of Hold-ups zoals ze toen door de fabrikant Pretti polly uit Groot Brittannië genoemd werden.
  3. Vrouwen waren hierdoor in 1 klap verlost van de vervelende knobbeltjes van de jarretelbandjes onder een strakke jurk of rok en vrouwen konden toch hun favoriete kousen dragen zonder de nadelen van de jarretels.
  4. Waar kousen eerst alleen van Nylon gemaakt werden, wordt in 1969 de volgende versie van de stay-up kous ontwikkeld waarbij nylon wordt gecombineerd met lycra. Dit zorgde voor nog meer draagcomfort en een betere pasvorm.
  5. De huidige hold up kousen zijn in veel gevallen gemaakt van Polyamide met elastaan waardoor ze een nog fijner gevoel geven en nog prettiger aanvoelen en in de vaak kanten randen zitten 1 of meer silicone banden die de kousen perfect op hun plaats houden. Er zijn tegenwoordig zoveel kleuren en prints beschikbaar waardoor je ze gewoon voor dagelijks gebruik kunt dragen of je kunt elke lingerie set nog veel spannender maken met een prachtige set sexy kousen.
  6. Als je nog geen paar sexy hold-ups in je lade hebt liggen dan is het zeker de moeite waard om eens een paar te proberen.
Ontvang bij ons extra korting van €2.50 op elk 2e paar kousen