Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vroeg of laat krijgen veel koppels ermee te maken: jullie eens zo bruisende en spannende relatie is verzand in een routinematige sleur waarin nog maar weinig ruimte is voor passie en plezier met elkaar. Jullie zijn langzaam uit elkaar gegroeid en je relatie is in een neerwaartse spiraal terecht gekomen waar je zo gauw geen uitweg meer voor ziet.

Een van jullie zal zijn energie bij elkaar moeten rapen en een serieuze poging moeten gaan wagen om hier drastisch verandering in te gaan brengen, anders zullen jullie steeds verder uit elkaar drijven en aangezien dat jij de eerste stap al hebt gezet en hier op onze blog bent beland, ben jij de aangewezen persoon om dit te gaan doen.

Wij zullen je hierbij proberen te helpen en je een simpel stappenplan aan te rijken waarmee je weer controle over je relatie gaat krijgen, maar of je hier in zult slagen hangt natuurlijk af van jouw motivatie en inzet om er ook echt iets aan te gaan doen.

Stap 1

Als 1e stap zul je een manier moeten vinden om je gedachten af te leiden van de onderdelen in je relatie waar je verbetering in wilt aanbrengen en je proberen alleen te concentreren op hoe je graag zou willen dat je relatie eruit gaat zien. Het is aan te raden om dit ook voor jezelf op te schrijven, want daarmee krijg je een duidelijk en omlijnd beeld van wat je wilt bereiken.

Dit is even een zakelijke aanpak, maar zonder duidelijk doel is de kans groot dat je na korte tijd al weer afgeleid wordt en terug valt in je oude gedachten met bijbehorend gedrag en dat proberen we nu juist te vermijden. Neem daarom vanaf nu minimaal een week lang elke dag even 5 minuten voor jezelf, bekijk je lijstje en probeer het gevoel in jezelf naar boven te halen alsof jouw perfecte relatie al een feit is.

Ook het gedrag van je partner naar jou toe maak je onderdeel van je fantasie. Ga daarbij niet vergelijken met de werkelijkheid van dit moment, maar concentreer je puur op jouw perfecte plaatje. Visualiseren van hetgeen je graag wilt, heeft een enorme kracht en zal ervoor zorgen dat je hersenen langzaam geprogrammeerd worden om je uiteindelijke doel steeds duidelijker te krijgen.

Stap 2

Humor binnen je relatie is een van de allerbeste middelen om jullie beiden een goed gevoel te geven, dus deze week ga je bewust proberen om zoveel mogelijk grapjes te maken met je partner en te lachen, zoveel mogelijk lachen.
Het kan zijn dat je partner nog niet direct reageert op jouw goede humeur en je grappen en grollen, maar laat je daar niet door van de wijs brengen. Blijf gewoon proberen om samen plezier te maken en vergeet niet te genieten wanneer het je lukt om je partner aan het lachen te krijgen. Niemand kan lang sjagerijnig blijven wanneer je partner steeds vrolijk is en met je dolt, dus wordt hij of zij vanzelf meegetrokken in jouw aanstekelijke gedrag.

 Stap 3

Bij Stap 3 is het tijd voor de complimenten. Maak allereerst een lijstje van positieve eigenschappen of gedrag van je partner en maak het je doel om vanaf nu, naast het humoristisch en vrolijk blijven doen, ook regelmatig een compliment uit te delen aan je partner.

We vergeten vaak na een aantal jaren in een relatie om elkaar te blijven complimenteren en waardering te tonen, maar iedereen vind het leuk om gecomplimenteerd te worden en zal ontdooien wanneer hij of zij erkenning krijgt voor hetgeen hij of zij goed doet in jouw ogen. Het moeten natuurlijk wel oprechte complimenten zijn, dus ga op zoek naar momenten waarvan je echt vind dat je partner erkenning voor verdient.

 Stap 4

Als je afgelopen tijd serieus aan de slag bent geweest met de eerste 3 stappen, dan zal de sfeer tussen jullie al een stuk fijner aanvoelen. De voorbereidingen zijn als het ware getroffen en nu komt het echte leuke werk:

Het wordt weer hoog tijd voor romantiek, sensualiteit en seks.

Zorg ervoor dat je minimaal 1 avond, maar liefst een weekendje alleen bent met je partner. Zorg indien van toepassing voor oppas voor je kind (eren) en plan een romantisch avondje of weekendje met z'n tweeën. Je kunt naar een mooi hotel gaan, een luxe suite doet hierbij echt wonderen als je dit kunt veroorloven maar je kunt ook lekker gaan uit eten, een bioscoopje pakken of het samen thuis gezellig maken, als je er maar voor zorgt dat je er een romantische ervaring van maakt voor jullie alleen. Ga er gewoon helemaal voor en zorg voor kaarsjes, romantische muziek en iets lekker om te eten en drinken. 

Je zult op deze manier weer naar elkaar toegroeien i.p.v. uit elkaar en wanneer je dat momentum vasthoud en uitbreid door continu leuke momenten met elkaar te plannen, dan is de sleur als sneeuw voor de zon verdwenen. De oplossing is heel simpel: je relatie heeft gewoon positieve aandacht nodig.


De waardering van www.romantisch-kadootje.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 41 reviews.